15 sep 2012

Vianen

Vianen E1 op bezoek. Lekker weer, goed geslapen.
De wedstrijd begon voortvarend. Binnen 10 minuten heeft Soest al 3 of 4 keer de keeper van Vianen laten schrikken. De stemming zit er goed in en de coach van Vianen denkt al na over zijn afscheidsspeech ;-)
Maar dan keert het tij en is de energie bij Soest even verdwenen.
De lessen van de eerste 10 minuten zijn vergeten, maar niet door Vianen. Die voeren de druk op en ruiken hun kans. En die benutten ze ook.
Verwarring bij Soest, een Gele Golf in de cirkel en we "wachten" af wat er gaat gebeuren.
0-1, 0-2, 0-3 en dat in een flink tempo. Even time-out, zinnen bij elkaar en neus richten.
Maar in de 2e helft gaat Vianen gewoon door en het duurt even voordat Soest afmaakt waar ze zo voortvarend aan begon, namelijk overwicht.
Eindelijk dat eerste doelpunt, Giso slaat van uit de rechterhoek de bal in de cirkel en Friso maakt er een mooi doelpunt van.         Hoera!
Maar inmiddels heeft Vianen 6 punten.
Toch zijn de laatste 10 minuten weer van Soest. Zoals  we begonnen (goed dus) zo eindigen we ook en weer levert een voorzet (Matthijs deze keer) via Friso een doelpunt op.
2 -6 is de einduitslag. En vergis je niet : Rutger heeft er nog veel meer uitgehouden dan doorgelaten. Weer een compliment van de coach van de tegenstander.

Tips voor volgende week:
Niet zo afwachten in de verdediging! Als de aanvaller komt ga je er op af.
Als de aanvaller een vrije slag krijgt: blijf in de buurt, pak die bal!
Speel de bal snel naar voren, via de zijkanten.

En denk aan de eerste en de laatste 10 minuten van deze wedstrijd, want toen waren we gewoon de baas op het veld!!!